Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Surrandet

 

jag hör hur det surrar

bland blommorna i rabatten

 

jag känner inte igen insekterna

som så ivrigt tar för sig av den

nektar blommorna bjuder på

 

jag står länge och ser på det

som händer framför mina ögon

ser hur dessa insekter ilar

från blomma till blomma

 

hundarna tycker säkert jag

är tråkig dom gör allt för att

väcka min uppmärksamhet

 

insekterna förtrollar mig

undrar så vad det är för något

jag ser

 

det ser inte ut att vara varken

bin eller getingar, dom liknar

humlor men är mycket längre

och smalare

 

en och annan humla finns också

bland alla blommorna och förser

sig med den nektar som finns

 

ett foto på dom okända insekterna

det var min tanke som slog mig

 

det var då jag kom ihåg, att kameran

den låg hemma skyddad på sin plats

i lådan där jag förvarar den

 

 

anits 17 augusti 2012




Fri vers av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-18 14:37



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fin skildring om vår förundran inför naturen
2012-08-25

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivet
2012-08-23

  Ljusletaren
Underbar bild och fina ord!
Vet vilken insekt du menar men vet inte dess namn ;.)

/kram
2012-08-20

  Maria T
Så vacker bild
ochså fint berättat
2012-08-19

  Anya VIP
Verkligen levande och målande ger du en ögonblicksbild. Jag är med från början till slut.
2012-08-19

  Per Blomqvist
Håller med Bibbi. Som en guide bland orden. Snyggt flyt och mjukmysigt.
2012-08-19

  Eva Helene VIP
Naturen håller på att förändras i allt snabbare takt. Vi kan få se andra arter nu än vi gjorde förr. Intressant text!
2012-08-19

  ULJO
Fin text om små men viktiga varelser
2012-08-18

  Bibbi VIP
Du är helt fenomenal i Din berättarkonst. Så levande att man tycker sig vara där på plats och se allt.
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP