Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på ett vackert stenparti


TRASSEL

 

för att bara vara

inte tänka på allt som händer mig

så tog jag fram något

som jag länge tänkt göra

 

så letade jag fram min garnhärva

som jag fick en gång för länge sedan

en vän kom den

sa ta den här du

som tycker om trassel

 

länge har den följt med mig

jag har aldrig kollat hur

trasslig den var

 

nu vet jag

jag älskar att trassla upp garn

det är rogivande och mycket

tålamodsprövande

 

den här härvan var det värsta

trassel jag sett och börjat att

försöka få ordning på

 

det åskade på ordentligt på

sena eftermiddagen då satt

jag med mitt trassel försökte

få en början så jag kunde börja

få ett nystan av härvan

 

en början har ett litet runt

garnnystan så det kommer

att bli många kvällar med

att trassla garn hos mig

 

tålamod har jag och samtidigt

slipper jag tänka på allt som

gör ont just nu

 

 

anits 21 augusti 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-22 00:09



Bookmark and Share


  ULJO
Väl förmedlat i ord och bild
2012-08-27

  Michaela Dutius
"När man får en stor sorg ska man inte glömma vad man kan göra med sina händer" sa en gammal kvinna till mig en gång....och det har du också upptäckt förstår jag av denna fina dikt!
2012-08-25

  Lars Hedlin
En bra text och ett fint upptrasslande!
2012-08-23

  M M Mannheim VIP
Fin beskrivning av trassel...att nysta upp!
2012-08-22

  Eva Helene VIP
Vilket tålamod - det där skulle jag aldrig klara ! :)
2012-08-22

  Ljusletaren

Din dikt Trassel är underbar ... som livet själv/ kram

Ps Vilken vacker bild ... wow
2012-08-22

  Anya VIP
Åhh vilken vacker bild. Jag glömmer ofta att påtala det men dina bilder är så fina. Glad att diktarjaget hittar något som tar bort lite smärta! Kram!
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP