Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på när potatisen började växa


Egen odling

 

i våras fanns det så mycket jord kvar

sedan jag bytt till ny fräsch jord

i mina lådor och krukor

 

jag undrade så var skulle göra av den

då berättades det för mig att jag inte

fickgöra mig av med den var som helst

den skulle köras till en plats för deponi

 

 

det kändes jobbigt så mycket arbete

för lite jord, det var då jag fick iden

tog två gamla plasthinkar gjorde hål

i botten, sedan fyllde jag dom med

den gamla jorden

 

jag tänkte sätta en potatis i varje hink

så jag la två potatisar i mitt köksfönster

för att gro

 

det stod inte på förrän jag såg att det

började bildas fina groddar och då

stoppade jag ner en potatis i varje hink

vattnade

 

förväntansfull som jag var gick jag där

och kollade om det skulle börja växa

eller om det inte skulle bli något av det

jag försökte odla

 

så en dag såg jag lite grönt i den ena

hinken några dagar senare var det grönt

även i den andra hinken så i sommar

har jag vattnat och skött om min lilla

potatisodling

 

några blommor har jag inte sett i någon

av hinkarna, men dom har växt sig

kraftiga och höga

 

så förra fredagen tog jag mod till mig

att skörda potatisen i den ena hinken

där blasten var kraftigast

 

jag hackade försiktigt i jorden, så drog

jag upp blasten, där fanns potatis

många ganska stora, några lagom stora

så två stycken som var små

 

sådana potatisar som när jag var hos

mormor lade på en hård brödbit skivade

och bredde smör på

 

tjugo potatisar blev det, gissa om det

smakade gott med hemmagjorda

köttbullar till

 

anits 21 augusti 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-24 13:55



Bookmark and Share


  ULJO
Fin idé du gav mig
2012-08-27

    maija tuori

Vilken lycka !Jag har också odlat potattis i hinken att jag förstår hur det känns :)
2012-08-25

  Eva Helene VIP
Vilken odlarglädje - jättefint!
2012-08-25

  Michaela Dutius
"Bätre brödlöd än rådlös" säger man.
Något du visar att du är med din poetiska skildring av något så prosaiskt som att odla potatis!
2012-08-25

  M M Mannheim VIP
Härligt att odla något själv. Vi gjorde samma i våras men de potatisarna blev inget. Härligt poem!
2012-08-24

  ResenärGenomLivet VIP
Läckert sätt att odla på...inget går upp mot eget...
2012-08-24

    ej medlem längre
Underbart! Tack för tipset Å fint levande berättat!
2012-08-24

  Ljusletaren
Älskar denna dikt och med den livsingivande bilden till.
Förakta inte livet! Inte ens för en potatis välmående skörd :-)
Blev till belåtenhet för den som värnade så ömt om deras växtliga liv.
Gav sitt allt ... med smör till ;.)

/kram
2012-08-24

  Anya VIP
Smaskigt värre. Du gör mig sugen. :o)
2012-08-24

  Bibbi VIP
Så kul att Du lyckades så bra.
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP