Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Det var första gången

  

det var första gången

jag känt mig så lugn

trots att åskan mullrade

blixtarna levde sitt eget liv

 

regnet piskade mot fönstren

ända in på altandörren slog

regnet, snabbt bildades en sjö

i hörnet mellan vägen och gräsmattan

en sjö som kommit och gått

denna regniga sommar

 

jag hade dragit ur kontakterna

till det jag är rädd om, som teve

och dator telefonen drog jag

också ur, mobilen fanns om

jag skulle behöva komma i

kontakt med någon

 

jag satte mig vid köksbordet

tände lampan över bordet

satte mig och läste, kände mig

lugn och trygg där jag satt

lyssnade till åskans dån runt

omkring, regnets smattrande

mot fönstren

 

glad och tacksam att jag inte hunnit

ut innan ovädret satte igång, nu satt

jag läste några rader i boken som låg

framför, såg ut genom fönstret

 

såg hur bilarna körde sakta och försiktigt

genom vattenpölarna som snabbt bildats

på vägen

 

glad och tacksam att jag har tak

över huvudet, tyvärr är det många

som inte har det

 

 

 

anits 26 augusti 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-08-26 18:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert och bra!
2012-09-04

  Michaela Dutius
Kanske är man aldrig så tacksam för sitt hem som när urväder rasar.
Mycket stilla och mjukt poetat!

2012-09-02

  Anya VIP
Du beskriver så fint hur man hanterar åskan och slutet är kryddat med humanism.
2012-08-28

  Eva Helene VIP
Så skönt!
2012-08-27

  poetryGirl
Naturen ska man känna lugn inför.....
2012-08-27

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-08-26

  ResenärGenomLivet VIP
Jag fick göra precis som du idag, så jag känner igen många av dina ord...
2012-08-26

    Ken Cassel
Bra Stina! :)
2012-08-26

    Birgersdotter VIP
Bra lugna tankar..trots åska och regn
2012-08-26

  Ljusletaren
Fin reflektion *tumme upp*
/kram
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP