Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hoppas att någon ser djupet i den här dikten, ser igenom texten. Någon som ser vad ond tro är för något som hotar vår tro.


Ond tro

Finns det en ond tro

som vi kämpar emot?

Ond tro,

ja den finns.

Utan den skulle vi inte

behöva kämpa för vår tro.

Den fanns inte före oss

men den finns.

Har Gud även skapat

ond tro,

För att vi inte 

ska ha det för bra?

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-27 16:12



Bookmark and Share


  anits VIP
Tänkvärt
2012-09-02

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Tänkvärt. Den livsåskådning som inte uppmuntrar ifrågasättande av sina egna trossatser riskerar att självförstärka sina egna missuppfattningar.
2012-09-02

  Magica VIP
Det spelar ingen roll vad man har för tro om man i realiteten begår onda handlingar på olika sätt/beter sig illa mot andra/fegar ut när det gäller. Men undrar lite vad "Ond tro" för dig är?
Lite konstruktiv kritik: Lägg ihop de båda sista meningarna och sätt ett frågetecken efter. :)
2012-08-27

  walborg
Vet inte vad Du menar med ond tro - tänker på otro i kontrast till tro, och då i förhållande till Gud. Hjälp min otro, står det i Bibeln någonstans. Otro innebär för mig att själv ta på sig allmakten ifrån Gud och det är en farlig väg.
2012-08-27

  Larz Gustafsson VIP
Så nazismen är inte ond? Eller satanismen?

2012-08-27

  Ljusletaren
För mig finns det ingen ond tro ... men det kan finnas onska i en del människor. Men med kraft och mod och helande kärlek så kanske en dag så ...
Bra ordat!

/kram
2012-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Gud har inte skapat något ont, men han kan tillåta det. Läs Jobs bok i biblen...
2012-08-27

  Larz Gustafsson VIP
Gud är god och skapar inget ont.
Däremot har djävulen perverterat den rena sanna tron och skapat villfarelser såsom romersk katolicism, mormonism, Jehovas vittnen, Hare Krishna och annan dynga.
2012-08-27

    Klas Nilsson
Gnosis. Jag ser djupet, andligheten och filosofin i den, den är bra uttryckt om ämnet. Materialismen är ond, kanske är det som den dualistiska gnosticismen? Om det goda finns varför skulle då inte det onda finnas? Jag läser den fler gånger. Tack.
2012-08-27
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP