Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett samarbete med fem ord från Peter Stjerngrim, se vidare vårt samarbete i hans samlade dikter här. Dikten handlar om Universum, tankar nedskrivna utan redigering då jag skrivit om dikten flera ggr och fått för mig att den helt enkelt bara vill vara


Det är lite trasigt här . . .


Det är lite trasigt här . . .


(känner jag)


Det är själva rummet som blir större

det tänjer och utökas


Universums alltså


såsom i Rose Red-filmen

bygges på

knakar

fogar sig

"some houses are born bad"

andra

har invånare

"bad people ignorant people"



Universum alltså



Med en ålder på kanske minst 15 miljarder år

är Universum urtidisk

lastgammal

en kraft

ofattbart stor

större än vi kan tänka oss



Vi är pyttesmå människor

på en planet som kallas Tellus

tror vi är

ägare av den plats vi bor på

och

marken

husen

möblerna

har blivit till Vi och jag-former



I detta Universum



Vi har materialiserats

klonats till galna maniska figurer

störst

bäst

av alla släkten som andas

ha

ha

ha mer!



Men egentligen finns det mycket större ting i livet


luften

planeterna

mellanrummen

andningshålen

vattnet

som vi borde prioritera

hjärnan

livets mirakel

själsfränder

kärleken och lyckan



Allt det som nu innefattar Universum



Vi har allt till låns

vi har våra barn till låns

våra liv

och våra valmöjligheter

fattiga eller rika

starka eller svaga



Universum är inte vårt



Vi delar det med skogarna

bergen

solen

djuren

insekterna

bakterierna

och parasiterna (ni vet hur de lever på andra)

i en maktbalans mellan

rikedom och fattigdom

där allt är ett mått på välstånd

ät om du är rik

svält om du är fattig

ha psykiska plågor oavsett



Ingen universal undergång ännu heller


först bör nämligen de gå

varelserna som inte skäms

gå härifrån

och vi andra har ingen annanstans att ta vägen

när det är trasigt här



Kära Universum


Förlåt!

Jag ligger sömnlös och tänker på dig . . .




Orden jag fick var:

Rikedom
Fattigdom
Universum
Själsfrände
Sömnlöshet




Fri vers (Fri form) av Svirran
Läst 239 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-08-27 18:57



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
tänk att vara kompis med Universum!- Roligt att läsa!
2012-08-29

  S.A.I. Steve Lando VIP
bra perspektivsättare
2012-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Svirran
Svirran