Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


I Franciskus fotspår

 

Gick på en grusväg 
i Västra Nyland. 
I gruset såg jag några fotsteg 
ett av dem hade hejdats, 
där satt en fjäril. 

Fortsatte att gå tills jag såg 
ännu ett fotsteg som hade hejdats. 
I en buske 
sjöng några fåglar. 

Någon hade gått på vägen före mig 
och försiktigt valt sin steg. 
Aktat en fjäril 
som satt på grusvägen. 
Stannat och lyssnat på fåglars sång. 
och bett en bön för dem. 

Kom fram till en kolugn 
som byggts om till ett kapell. 
Där slutade fotstegen 
och jag kände, 
att Franciscus från Assisi 
hade gått på en grusväg 
i Trollshofvda. 





Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-28 19:40



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert och berörande skrivit
2012-09-02

  Ljusletaren
Så underbart vackert/ kram
2012-08-28

  walborg
Andäktigt och gripande - innerligt tack
2012-08-28

  Bibbi VIP
Skön text.
2012-08-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP