Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 2001 till hjältarna från fortsättningskriget i Finland


Podporoze

 



Podporoze, ett främmande namn
som du möter i skolans geografibok.
Aldrig trodde du att detta namn
en dag skulle bli verklighet för dig.

En dag skulle Podporoze
en plats i Fjärrkarelen,
där du skulle möta blod och död,
bli din verklighet.
Allt för att herrarna
ville vara med och dela på 'Guldkalven'
En del av det kommande stolta riket
i världen.

Podporoze
där du fick vila efter striderna
på Shemenskiavsnittet.
Men många av dina kamrater fick sin 
eviga vila,
mellan Shemenski och Jandebaavsnitten.

Men du fick vila i Podporoze
eller Äänislinna
som finnarna ville kalla Fjärrkarelens
huvudstad.
 



Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-28 21:46



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket starkt och berörande skrivit
2012-09-02

  Bibbi VIP
Berör mig starkt.
2012-08-29

  walborg
Stark inlevelse i en soldats liv - en som överlevde
2012-08-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP