Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto igår var det många humlor som tog för sig av nektar bland blommorna i min rabatt


Missbelåten

 

en tanke slog mig häromdagen

när jag råkade höra ett samtal

 

ett samtal där det mest handlade

om ha det allra bästa av allt

 

där resor till främmande länder

var så viktigt att kom man inte

iväg så var det katastrof

 

så långt bort som möjligt gällde

det att komma på semestern

 

nu kom man inte iväg det fanns

inga resor kvar dit man ville resa

 

jag kände när jag hörde hur besvikelsen

tagit hårt på att inte kunna göra det

man ville i några veckor

 

hur tråkigt det var att bara vara hemma

när semesterveckorna försvann

 

jag år säkert bättre och är gladare och

lyckligare som inte har dessa förväntningar

på att hinna så mycket under några

sommarveckor

 

glad för det som varit min sommar

trots allt regn och rusk så är jag

nöjd med dagarna som varit, trots

att det blev bara en dagsutflykt, den

gjorde mig gott, det behövs så lite

för att känna glädje och tacksamhet

åtminstone för mig

 

 

 

anits 29 augusti 2012

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-29 09:13



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbar bild!
Sedan så håller jag med dig ... det är att lära sig att trivas med det man har ... även hemmavid ;.) Dessutom är det så vackert och skönt!

/kram
2012-09-06

  Lars Hedlin
Allt finns inom...
2012-09-04

  Michaela Dutius
Den är rik som förstår avtt vara tacksam för det lilla - för det är ju så att det finns så mycket av "det lilla" så tacksamheten blir stor - precis som njutningen!
2012-09-02

  ULJO
Du bär nog en egenskap som många skulle vara stolta över
2012-08-31

  Anya VIP
Jaa lycka sitter inom en. Fin bild!
2012-08-31

    maija tuori

Härliga positiva tankar..
2012-08-29

  Alva Johnsson VIP

Du har fått en gåva...som är få förunnad.
2012-08-29

  ResenärGenomLivet VIP
Det är precis som du skrev; "Det behövs så lite för att känna glädje och tacksamhet"...
2012-08-29

    ej medlem längre
Jag trivs bäst i det egna kället!
2012-08-29

  poetryGirl
positivt skrivet
2012-08-29

  Eva Helene VIP
Förnöjsamhet är en sällsynt egenskap. Fint här!
2012-08-29

  Bibbi VIP
Känner så väl igen tankegångarna hos mig själv.
2012-08-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP