Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sista som lämnar dig

Inatt är stjärnorna klara och månen skänker sömn. Likt floden flyter vi fram mot nya stormar i en karusell av drömmar. Där är vi någon, som hjälten ur filmen, som prinsen som kämpar mot draken för att nå sin prinsessa. Drömmen är min rädddare i nöden som får de trötta stegen att gå snabbare, som får blommor att växa kring betongen.

Håll huvudet högt, i striden, i livet, i vardagen, i tristessen. Samla dina drömmar i fickan och ha dem alltid redo, som skydd mot svarta hål. Och när du krymper i regnet, i väntan på bussen, som en slagen hjälte. Tänk då på dina drömmar, för dem kan ingen ta ifrån dig. Det är det sista som lämnar dig.




Bunden vers av April skies
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-30 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

April skies
April skies