Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Dan Turélls dikt Gennem byen en sidste gang och E. E. Cumming "Unbeing dead isn't being alive."


Genom staden...


... vill jag vandra ...

inte en sista gång utan en första
Genom en stad som är hem
bortom allt och gamla sagors skuggor

Där vill jag släntra
genom dagars motsättningar
och nätters djupa andetag av liv

Där vill jag
med fingertoppar lyssna
till ordens bakom
och bokstävers framför

Där vill jag
berätta om min tystnads
innehåll

För den forbipasserande

Där vill jag vända hem och in
Till en balkong med blomsterregn
Till det lutande samtalet
Mellan älskande

Om livets som gått
Det som kom till
och det nära i det hjärta

som bär





Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-02 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP