Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergång

Natt eller morgon
svårt att säga.

Jag är ensam
i ett badhus.

Den varsamma tystnaden
mellan kaklets fasettöga
en pendang
till sovande borgen därute.

Jag gör inget
för att uppmärksamma
min frånvaro.

Ett simtag

för varje
obekväm omständighet
jag slitit mig loss ifrån

för varje
ogripbart faktum

för varje
mekanisk uppmaning

påtvingat ansvar.

Så svävar jag på ytan.

Ett simtag

för varje
nedriven budordsaffisch.

Det här ögonblicket
borde vara ett slags avsked:
ansvaret helt och hållet mitt.

Borde ge mig insikten:
ingen annan kan
hjälpa mig att nå land.

Natt eller morgon
spelar ingen roll.




Fri vers av Anders_A
Läst 513 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-09 08:48



Bookmark and Share


  Vanja-Kristina Morgell
Känns nästan lite filmiskt. Snyggt.
2007-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Anders_A
Anders_A