Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min ingress är min Asali


Asali

Du brinner i mitten av mitt bröst
En sol, en stjärna. En punkt av ljus.

Om jag blundar känner jag din hand i mina

Ofullständigt vacker, trotsande.

Trotsande i ditt agerande och i min logik.

Du ska inte kunna vara det du är.

Min bane och min räddning.






Jag kan inte skriva något vackert
För allt vackert jag någonsin har ägt
Äger nu du
Och det svider i mina ögon. Det bränner i min hals.


Jag kan inte fylla form med funktion
Eller takt med melodi
För min funktion är att vara din
Min melodi är dina ord

Du är en tom sida i världens mest välskrivna bok.
En epos om historiernas början och världens förfall
Och i andra akten kliver du på scenen
Och själ mina andetag innan mina lungar får smaka deras sötma

Du är en själavandring
Och mitt himmelrike





Fri vers av Albin Jonsson
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-05 22:10



Bookmark and Share


  dubbelve
"Du är en tom sida i världens mest välskrivna bok"

Helt underbar dikt! Otroligt vacker
2012-09-17

  Katharina BR
Tycker om ditt språk och hur du skriver.
Vackert.
2012-09-11

    ej medlem längre
Åh!
2012-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Albin Jonsson
Albin Jonsson