Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tisdags fick vi(skrivarlinjen på Fridhems folkhögskola) i uppgift att under 20-30 minuter skriva om 13 sätt att betrakta något på. Jag valde ett äpple, för äpplen är bäst!


13 sätt att betrakta ett äpple

 1.

Du hörde en gång samman

Tillhörde något större

Hade en mening

Men du lämnade allt bakom dig.

 

2.
De säger att äpplet inte faller långt från trädet

Som om det inte vore något dåligt?

Du vill falla närmare.

 

3.

Ett eldrött skal

Punkteras av sylvass kniv.

Du blöder klibbigt

Vitt.

 

4.

Av ditt innersta

Bildas något nytt.

Om de bara låter bli

Papperskorgen.

 

5.

Du kväver mig

Klistrar dig fast

I tysta stämband.

Det är min tur att ligga i en skål av glas.

 

6.

Barnens grepp

Ett tjut när du klyftad

Faller

Mot marken.

 

7.

Bakom skalet döljs

En mörk hemlighet.

Förfallet börjar inifrån.

 

8.

Han frågade aldrig om lov

Frågade aldrig om det fanns plats

Innan han slingrande

Penetrerade ditt innersta.

Lämnade dig med en stämpel

Av ett passerat bäst före datum.

 

9.

Det kurrade i magen

Men äpplet var ruttet

Och slår nu i grenarna när det landar

I busken.

Du ersätts.

 

10.

Skala bort ett lager

Klä av honom naken.

Finn att utsidan inte är allt.

 

11.

VARNING VARNING!

Rör äpplet och du är dömd.

Rör honom och du kan aldrig backa

Bakåt igen.

 

12.

Ditt fruktkött

Har ett rykte av

Vishet.

Jag behöver dig.

 

13.

Äpplena växer tillsammans

Ovissa om framtiden

En mening

Något större.

Ett leende som inte vet

Hur meningen slutar. 




Övriga genrer av Sanna Hedlund
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-05 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund