Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var på tiden att min kära Stålmormor fick sig en egen dikt <3 Foto: Carina Hedlund


My heart will go on

Every night in my dreams I see you, I feel you.
Celine Dion på repeat
Vi dansar tryckare när hon lägger händerna på min rumpa
Och klämmer till.
Hon var den första som lärde mig konsten av att trycka sig närmare en annan kropp,
för att känna sig mindre ensam
Hon, hon är min mormor.
En lilahårig kvinna med en förkärlek för orden 
"Sannaaaa har du städat ditt rum än!?" 

Mormor du glömde lära mig om avstånd 
De utsträckta armarna på discot
Där längd betyder avstånd. 
Jag var längst av alla chipsätande barn med flottiga fingrar
Och jag kunde inte förstå hur någon kunde hålla i mig,
men ändå få mig att känna mig så ensam.

15 år senare har jag fortfarande inte fått grepp om hur närhet och avstånd
kan gå hand i hand.
För handlingar utan ärlighet
Frågor som inte har klara svar
Som till exempel kärlek. 

Och du
du har slutat fråga om jag träffat någon
Gått över till 
"Är det svårt att få ett jobb? Visst gillar du Skåne? Är dina assistenter snälla? När flyttar du hem igen?" 
Jag vill inte svara att ibland gör jag inget vettigare än att stirra in i skärmar. Och att ja det gör jag, men allra mest känslan av att ha kommit bort. Och visst är assistenterna är trevliga, med lagom mängd kaffe, sömn och rökpauser, men de kan inte få mig att känna mig ett dugg mindre ensam när du upprepar din sista fråga.
”När flyttar du hem igen?” 

Jag vill inte svara att det är troligare att du vinner högvinsten på Keno.
Så jag säger ingenting. Förutom att jag saknar dig.
Jag saknar dig.
Vet du att ibland kan jag inte släppa tanken på att vi kanske har träffats för sista gången.
Och det skrämmer mig så jävla mycket.
Och som om du läst mina tankar börjar du prata om dig själv
Och för det älskar jag dig. 
Jag älskar dig för hur du stoppar allt som ser gott ut i munnen, även om det visar sig vara gjort av stearin.
Hur du säger ”mye namneee is Harriet!” 
Och Sunset Beach blir Sunset Bitch. 

Hur du köper städgrejer för att visa att du älskar mig
Och står emot alla aggressionerna de dagarna ingen riktigt orkar med dig…

Jag älskar dig till och med nog för att förbise hur synd du tycker om tjejen med diabetes som får träffa sin idol på TV.
Även om du frågar ”jahaaa är det där modernt” varje gång du ser mitt hår
Även om du slickar av fingrarna som om de vore fyllda av smält glass efter att du grävt i soporna.
Och mormor försök inte säga emot, vi har det på film!

Och kanske vet jag att jag hittat kärleken när jag kan älska någon lika villkorslöst som jag älskar dig. Där du står med händerna på min rumpa. Och vi vet:  
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sanna Hedlund
Läst 618 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-22 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund