Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosors nyanser

En fjärran rosdoft från någonstans
ett hem i all enkelhet.
En kväll i början av livet
dörren öppnas på glänt,
hjärtats ros får slå ut i blomning.

Arbetssamma händer flätas samman
i en stund av ödmjukhet och tålamod.
Blickar fyllda av gemenskap
ger trygghet för okända dagar.

Det är en glädje i att bara få finnas här.
Att få mötas i kvällens tystnad.

Förståelse utan ord.
Det finns en tanke
bakom varje ny knopp.
Det finns en mening
med varje utslagen blomma.

Vårdar rosdoften i hjärtats inre.
Paketerar in minnet med röda rosetter.
En gåva att öppna i dagar fyllda av saknad.
Dagar då rosens kronblad faller,
då nyanser djupnar och mognar.

En annan kväll i skogens dunkel.
Ljusets låga falnar långsamt ner.
En ängel stänger sakta livets bok.
Hon väntar på dig i skymningen,
viskar tyst ditt namn.
Hon tar dig mjukt i handen,
visar dig vägen hem.




Fri vers av Änglaögon
Läst 621 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2012-09-08 17:29



Bookmark and Share


  Tino
Otroligt fin rakt igenom. Fint språk i texten
2013-01-13

  M M Mannheim VIP
En helt underbar dikt som fängslar, vackra bilder om naturens underverk beskrivet av en fantastisk poetisk begåvning.
2012-09-14

  Anna*
Ljuvlig text med flera djup och jag gillar massor!

2012-09-13

  Hanna Mari Wallin
med beundran av din poesi, ditt rika ordflöde
skapar du skönhet i dina meningar
även kännbar känsla´förmedlas...

Tack...
2012-09-12

    ej medlem längre
Något att längta till när man står helt utan sammanhang... Vanliga dagar tillsammans. Hur det underskattas i jakten på allt annat som kvittar.
2012-09-12

    ej medlem längre
tycker om!
2012-09-11

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivet!
2012-09-11

  Larra
Bra poesi som gillas!
2012-09-11

  ULJO
Vacker poesi man bara vill älska
2012-09-11

  Bibbi VIP
"MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"
2012-09-10

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna fina text!
2012-09-10

    Birgersdotter VIP
Ljuvlig
2012-09-10

  Lena Själsöga Keijser
doftens skönhet skriver du

mycket vackert är
detta
2012-09-09

    ej medlem längre
Mycket mjuk och vacker, som en smekning..
2012-09-09

  Skogsfen.
Så mjuk och fint och skört....Kram
2012-09-09

  Linda CH VIP
En ljuvlig lisa för själen!
2012-09-09

  bittemi VIP
Varm, vacker och full av rosors doft! Jag sparar denna , vill läsa fler gånger
2012-09-09

  Lindha W Gustavsson
Jag spar den som mitt bokmärke. Jag bara älskar dina texter!
2012-09-09

    ej medlem längre
Mjuka fina rader..med en ljuvlig doft av rosor..
2012-09-09

  Heikki Hellman
En positiv, livsbejakande text. Livsinställning rätta. Sköna ordurval.
2012-09-09

  Feminaz
Som sammet för själen:-)
2012-09-08

    ej medlem längre
Underbara ord....här stannar jag en stund.
2012-09-08

  alvan
Så vilsamt vacker... njuter!
2012-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon