Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tal av Sverige

Det här är er befälhavare som talar. Vi håller strukturen, bemästrar den, bejakar vår comfort zone. Släpper vi taget finns ingen garanti att den kommit in till hittegodsavdelningen. Vi har haft utbrytningsförsök. Fritänkare, normbrytare, förrädare. Men läget är under kontroll, finns inga skäl till oro. Sträckbänken har tagit hand om de upproriska.

Vi ger er val och influenser. Ni har för fan tapas, latte, spa för sjuåringar och kurser i självinsikt att tillgå. Inte monotont. Inte på något sätt. Vi ger er havsutsikt och oljad ek och ett rostfritt jävla innanmäte. Vi ger er Thailand och All inclusive i överflöd. Finns ingen faktiskt kyla kvar i detta land. Milano ligger i Vasastan, London vid Mariatorget och Paris lite varstans. Det ser ni på skyltarna. För läskunniga, det är ni väl?

Vi ger er trender mot tårar, standard mot ångest, en armé av mediala exhibitionister att avguda och omtanke genom det gröna i Försäkringskassans logotyp. Allt vi kräver tillbaks är lite förbannad lojalitet. Inte för mycket enligt mig.

Vi håller alltså strukturen. Intakt. Slappna av och andas in luften, den är gratis även om vi har funderingar på en mindre licensavgift. Tänk på vad du får för pengarna. Det här är er befälhavare som talar. Tack för all omtanke för min hälsa. Jag växer och det skulle göra mig ont att tillintetgöra er som straff. Det gör jag helst bara som tidsfördriv




Fri vers (Fri form) av JLempke
Läst 172 gånger
Publicerad 2012-09-10 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JLempke
JLempke