Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En levande människa


En dag slutar jag öppna kuverten
En dag ger jag fullkomligt fan i att reglera skulderna
En dag flyger ingen Wettextrasa fram över mina dammkorn längre
En dag låter jag dem svärta ner mitt personnummer med bläckbockar
En dag går jag upp i ett bekvämt vacuum

Livet är inte era trygghetsmarkeringar
Livet är knappast dina framgångsstreck i titel och tal
Livet är långt ifrån dina vittnesmål om lycka, fitness och familjeförsoning
Livet är något helt annat än att du smetar in ditt mervärde i de misslyckades tryne

Jag är en människa vid liv
En dag är jag bara en levande människa

Men du, du är en råtta. Det glädjer mig, när jag sjunker på natten




Fri vers av JLempke
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-14 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JLempke
JLempke