Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam i mitt eget tonsatta landskap

en ryggtavla där
med en uppgiven gång
ett ansikte dolt
jag får aldrig se det

ett dagis flimrar förbi
redan overaller?
vems barn, vem hämtar, hur ser livet ut efter 17.00
för just dig
lilla söta
lilla overalltäckta

en cykel
kastad i slänten
vem cyklade, vem saknar den
varför så bråttom





Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-09-06 19:31



Bookmark and Share


  aol
En så träffsäker dikt om en verklighet, särskilt dom sista raderna,
2017-09-02

  Ergo Summa
JA! så bra..man anar de verkliga bilderna och det är en fröjd att läsa dina korta men så målande ord kring vardagstankar..
2016-09-21

  pixter
Det sista stycket är så talande och underbart!
2016-09-12

    ej medlem längre
Vacker och sårbar! väldigt berörande. första strofen tycker jag mycket om.
2016-09-08

  petter rost
Redan diktens titel är förförisk och den säger mig dessutom att jag läser rätt när jag ser mer än enbart små människoliv i innebörden... tror jag!
Hela scenen blir så påtaglig i den nästan lite ödsliga, avmätta atmosfär som råder där – människor finns där men mest som spår av människor. Som när vardagen ibland liksom tar ett steg åt sidan, man ser folk röra sig och undrar: vad rör sig omkring dem - bakom, framför, vid sidan av. På väg - från eller till, bilder och tankar i deras huvuden. En upplevelse av världen som mynnar ut i svarslösa vad, varför, hur.
En mycket tät poesi på ett lysande språk:
"en ryggtavla där
med en uppgiven gång" – en bild av något som inte ses...
2016-09-06

  Anya VIP
Joo jag brukar tänka på alla dessa små som tillbringar så mycket tid på dagis och förskolor. Undra om det spelar in när barn och ungdomar mår så psykiskt dåligt nu för tiden. Har de haft för stressig barndom....brukar jag tänka. Har dåligt samvete för att mina barn fick gå långa dagar när de var små....sedan blev det lite bättre när de blev några år. Då gick vi ner i tid. Svårt det där med heltidsjobb och små barn...mycket svårt.

Som du ser väcker din text mycket tankar. Tack för det!!!
2016-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP