Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nötdag


Lägg din hänghattar till sidan och låt oss bygga en koja i en valnöt. Jag kan steka pannkakor och du kan läsa sagor. När du fångar mina fotsteg kysser jag dig mellan sångerna och lägger kärlek i ditt oroliga hjärta.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-14 15:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tryggt och trösterikt om att bygga sitt lilla bo i en valnöt som trots sin begränsade storlek ändå kan rymma det mesta. Någon läser sina sagor medan någon annan står vid den varma spisen, och sakta börjar doften av nygräddat sprida sig i den hänghattslösa och ombonade kojan. Efter det känner man hur fotstegen fångas i flykten och de lätta kyssarna mellan sångerna är både ljuva och efterlängtande för det nervösa och oroliga hjärtat som inte tycks finna någon sinnesfrid. Men här i dikten finns den, och det är som att allting vaggas till vila och stillnar när tiden sakta stannar upp i en mjuk upplevelse av gemenskap. Det finns en värme och en mild känsla av tillit i de här raderna som gör att det nästan känns som att komma hem, och dikten utstrålar en klar och innerlig glöd som fortplantar sig till varje del av människokroppen.
2012-09-17
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP