Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barns oskuld

 

 

Hur långt kan man gå

i att förlåtna 

en annan människa?
Som lät sin egen tillfredsställelse
gå före ett oskyddat barns oskuld.
 
Hur långt kan man gå
i att förlåta och glömma
det straff
som någon ger ett barn.
Ingen förlåtelse
säger förnuftet.
 
Men det utnyttjade barnet
som i vuxen ålder
inte kan förstå 
hur hennes liv blev?
Hur länge ska barnet straffas.
för något som kom att forma
hennes liv.
 
????
 
Gud förlåte
det vi inte kan!



Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-17 12:22



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Utan ord!
Livet är en konst att leva/kram
2012-09-19

  anits VIP
Mycket tänkvärda rader
2012-09-17

  walborg
Det finns inget vidrigare än ont än det som drabbar oskyldiga barn - konsekvenserna kan bli förödande i flera generationer ...
2012-09-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP