Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris av en dikt på begäran


Maria den gråtande

 

Vi ser den gråtande Maria 
men inga vanliga tårar, 
för Maria gråter blod. 
Där Jesus dog på korset 
på Golgata berg 
han som var hennes son. 

Vi ser Maria ännu gråter 
hennes tårar av blod 
lämnar oss aldrig. 
Hennes gråt följer oss. 
för att vi ska minnas. 
Att hennes son, vår Herre. 
dog för vår skull. 

Vi ser kanske inte Maria 
där vid korset fot. 
Hon som inte förstår 
varför hennes son 
skulle behöva dö. 

Därför gråter Maria 
inte med tårar, 
utan med blod. 
För han som är vår frälsare. 
Men för henne bara var 
en son som dog. 







Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-18 12:25



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tänk att vissa madonnebilder kan göra så än idag?!?!
/kram
2012-09-19

  walborg
Tack för en inkännande text om Maria, modern, som måste lida detta outhärdliga
2012-09-18
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP