Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skugghunger


Det är inte svårt att mista sina ord. Tre steg ner genom helvetet. Sker det bara. När stoltheten över det skrivna. Hårt hållet i barnahanden. Blir sönderskuret av galenskap. En galenskap. Det tar livsdagar att försöka. Förklara.

Solen över golvet. Min ljusa röst. Jag som läser min berättelse. Inför klassen.

Middagsbordet som förvandlas till ett inferno. Rösten som bara skär och skär. Rakt in i hjärnan. Häftar sin verklighet fast. Raderandes det oönskade.

Naivitetens lycka. Att berätta om det stora. För dem.

Jag står liggandes. Ur hjärtat rinner den egna upplevelsen av världen. in. iN. IN. Pressar hon sig. Våldtar orden och den lilla flickans upplevelse. Av sig.

Det finns ingen sol över golvet. Bara mörker och en värld som välter.

Och allt jag skrev. Var en berättelse om sorg.

 




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-22 16:03



Bookmark and Share


  Tarantaran
så fint sorgligt du skriver..!!
2012-09-22
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP