Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han visade dem

Så var ett liv slut

min svärfar blev kallad hem.

Vet inte riktigt

vad han trodde på,

men jag tror

att han kom hem till Gud.

 

Kanske tappar man bort

sin tro

på slagfältet

där långt borta i fjärrkarelen.

 

Men han sa alltid

att han hade haft ett gott liv.

Var nöjd med sitt liv.

 

Säga det efter genomlevt tbc,

hjärtattacker,

den första bara 50 år gammal.

Två gånger skadad i  kriget

i Finland.

 

Stred med fosterjorden

under fingernaglarna.

Han, dagsverkaren

som gick ut i kriget

som frontsoldat.

 

Allt medan herrarna

planerade striderna

i trygghet vid staberna.

 

Men han visade alla, min svärfar.

Han blev i alla fall 90 år!

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-23 13:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fin hyllning.
2012-09-28

  anits VIP
En vacker hyllning till din svärfar
2012-09-25

  walborg
En hjälteberättelse i välvalda ord - en av Finlands modiga stolta krigsveteraner. All vår aktning och vårt tack till honom.
2012-09-23
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP