Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
etisk egoism - den etiska doktrinen att individen bör handla i sitt egenintresse. Till exempel rationell egoism - ståndpunkten att det är förnuftigt att handla i enlighet med sitt egenintresse. psykologisk egoism - doktrinen att individen alltid drivs a


Egoism

Egoismen breder ut sig

behöver bara ut i trafiken

för att se den.

 

I en värld

där vi alla kan finnas till.

Tänk allt vi har fått i dag

för att vi skulle kunna leva

i den bästa av världar.

 

Ändå så sprider sig egoismen

ut sig.

Alla utövar den kvinnor

och män,

ingen skillnad.

 

Alla talar om hur egoistisk

världen har blivit

ändå fortsätter den att vara,

egoistisk!

 

Ekonomiskt har många 

fått det bättre.

Är det kanske därför 

som vi har fått egoism?

Det här är mina pengar

och dem ska ingen annan ha.

 

Så i egoismens fotspår 

så har vi nästa problem,

kapitalismen!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-26 09:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2012-09-28

  erna frank
Ja, allt är ju förutsagt. Så jag tror du förstår mig.
2012-09-27

    ej medlem längre
Bön mot den hjälper nog lite...
2012-09-26

  Ljusletaren
Låt oss stanna världen för en sekund ... se hur mycket bättre allt blev ;.)
/kram
2012-09-26

  walborg
Kapitalism in absurdum och till varje pris - vår kulturs sjukdom till döds ...
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP