Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskalat för barnen II


därför måste jag drömma
om en plats där jag kan se himlen möta horisonten
därför måste jag minnas
din famn att krypa in i när allt det svarta tränger in
därför måste jag sjunga
och trösta min dotters saknad när vuxenheten valt
därför måste jag resa
till näravärmens andetag och fröjd

för se
under oss

rör sig livet i en stilla bana
full av sorg, blod, död, smärta
och allt det som skär igenom våra ögon
men det är också ... det är också

det vackraste ... det skröpligaste 
allt det som andas ... i botten ...
i ett nyfött människoöga




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-26 19:50



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
En vacker hyllning till livet som går rakt in.
2012-09-27

  menspoeten
Grymt bra!
"till näravärmens andetag och fröjd",
du kan trolla med ord!
2012-09-26

  Monika A Mirsch VIP
ett nyfött barnaöga - ett nyfött blomsteröga - en nyfödd stjärneglans - vi är så många i vårt universum - skönt skriftat
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP