Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Finns en utväg?


Kataklyschmer

Räv bakom örat
kan vara en fjäder i hatten
om blott viljan finns,
ty det är tanken som räknas
när någon annan står för kalaset
utan att darra på manschetten.
I sådana lägen är det bara
att lägga manken till
mellan hägg och syren
för att ro skutan i land
trots fingrarna i syltburken.

 

Sedan kan vi inget annat göra
än att se tiden an
i spänd förväntan
tills frågetecknen rätats ut
på alla fronter.

 

Med en from förhoppning
att i sinom tid
komma till vägs ände
bör vi göra allt
för att inte dra alla filosofer
över en Kant.

  

Det viktiga är till syvende og sist
att så gott det går
göra allt för att
försöka spola kröken.

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 303 gånger
Publicerad 2012-09-28 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP