Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avtyning

Han dog av avtyning,

hon gick bort av avtyning 

Så kunde döden ta som

förevändning i gammal tid.

Ordet finns kanske inte kvar

men dödsorsaken finns kvar.

Han och hon

finns kvar

och lever sina liv.

I dag så blundar vi gärna

för dem som tynar bort.

Vi överlämnar dem till 

de sociala myndigheterna.

När de sedan avtynar

till dödens port

fortsätter vi våra liv

i vår välfärd.

 

Är det välfärd

när han och hon avtynar?

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-01 21:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alla måste bedja för sin nästa!
2012-10-02

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord att begrunda.
2012-10-02

  walborg
Dem vi älskar och dem som står oss nära finns nog nära oss även om de tynar bort och så småningom dör. Samhället består av oss människor ju.
2012-10-02

  anits VIP
Det är inte välfärd, det är inte
bra när sånt händer
2012-10-01
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP