Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som jag ser, bakom stängda ögon.

Och han
som ser ut
att vara mejslad
i is

som är kontraster
mellan färger
(dröm)

Där håret
faller
skuggar pannans
hud

och penseldrag
målar honom
(njut)


Där skinnet
veckas
runt ögonens
ram

kindben
som bergskedjor
(ljus)

Och tungan
formar strofer
av våglängder,
ljud

och ekar
i tomheten
(brus)

*

Och egentligen
vill jag fylla
alla papper
med hans ord

och klä
honom i gråskalors
skrud

Och låta
honom leva
tecknad
i kol

tatuerad
in
i min hud.




Fri vers (Prosapoesi) av Szpielmann
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-06 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Szpielmann