Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Onödigt liv?

Ett barn på en strand i ett ingemansland
kvargömd,
kvarglömd
verklighet är en hemlighet

Ett barn på en strand i ett barngömmarland
ingen får veta,
för att ingen ska leta
till dom rika dom lärde, det är barn utan värde

Ett barn på en strand i ett barnsvältarland
ett liv utan hopp,
ett liv i tom kropp
det blir blodbad om mat, i deras hjärnor växer hat

Ett barn ligger dött,
varför blev det ens fött?




Fri vers av Angelique
Läst 820 gånger
Publicerad 2006-02-12 11:51



Bookmark and Share


    Människobarn
Det finns inga liv som är onödiga. Det finns en mening i allt.
2006-02-12

  Daemon
Återigen briljanta rim som skapar ett 'flow' genom hela dikten.
Andra stycket är fantastiskt formulerat.
Väntar med spänning på vidare alster.
2006-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Angelique