Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"livet är orättvist men denna orättvisa är sjuk...\"


varför?

En man som begått brott och bara därifrån gått,
iskall
asball
varför?

En man som huggit i en människa flera gånger,
har bara gått därifrån helt utan ånger,
blodig,
modig?
varför?

En man som sig ner måste sätta,
när han inför domstolen står för rätta,
myndig,
fyndig?
varför?

En familj vars son har blivit styckad,
står och sörjer vid kistan som blivit smyckad,
dom brända av eld och lågor,
gråter av plågor,
varför?

En mor som fött,
en son som dött,
\"- varför dödade du min son?\"
mannen ler som hån,
svaret på frågan som blivit frågad;
mannen var drogad...

mannen åkte fast, 19 bast
men räckte det?
inte täckte det,
sorgen i deras hjärtan
sex år i fängelse,
100 år av förtvivlan, rättvist?
men framförallt,
VARFÖR?




Fri vers av Angelique
Läst 483 gånger
Publicerad 2006-02-15 21:31



Bookmark and Share


  Saramaria79
Ah, riktigt bra!!
Även ditt skrivande är på elitnivå ;o)
2006-02-20

  Daemon
Ditt rimmande står i en klass för sig!
Hittade dock ett stavfel jag måste påtala: "gråtades av plågor"...
2006-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Angelique