Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Himlens ande-dräkt


Djinn och tonic

”Ingenting” är den obefintliga etiketten
på en icke-existerande flaska utan innehåll,
vilken enbart finns till i kraft av etiketten.
Så länge den sitter kvar
kan du i andanom inmundiga
dess sällsamma eteriska fluidum.

Ju mer du dricker,
desto mer förverkligar du flaskan,
etiketten och det magiska innehållet.
När du druckit ur den helt
står det ”Någonting” på etiketten,
medan du själv har förvandlats
till anden i densamma.

Snart är det dags för Aladdin.
Då får du även ta av nedre lagret.

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-13 22:21



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Fantastisk avslutning. Samtidigt väcks mina associationer dock till hemska julminnen, och jag tycker att det är en ganska äcklig ask. Och denna nojiga småsinthet kring att ta från det undre lagret eller inte! Men den funkar här i dikten.
2012-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP