Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tjärnvilja




bävrar
knäpper upp brynjan



hjärtflodens silver

strömmar nedför bergens sluttningar



guldblad virvlar

i röda oceaner

av


glödande
höstjärn


*


rosen i hennes hand

har släppt taggarna


rosenolja
doftar
i

tjärnens svävande slöjor

lotus
smörjer

hennes sargade hud


allt enligt

tjärnens
vilja


*


vaknade ur drömstigar
med det tystade skriet
hopsytt på mina läppar
fastbunden till händer
till fötter
strimlade de

med piskan huden

ännu

bränns

hudminnens lagrade
år


*


hamnbrytare
andas sotflagor

träden gråter röda blad
ur ådringens visshet




dimma vidgar
eldens ögon

gråögda mantelmoln
rodnar




blickar in i ljunghedens
doftregn
glöder

glödande nektargömmen



ur dyner stiger vågor
danserskor virvlar
bjällrors ökensand



vita stammar
höljer
brunnens öga




ur vågbrytare stiger
hamnens guldblads silvergrenar



svarta tulpaner
viskar


ära vare

blodsdroppens
solhymn




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-17 20:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Omfångsrik och vacker!
2012-10-18

    ej medlem längre
Naturlyrik i själens inre marker. En fröjd.
2012-10-18

    ej medlem längre
så väldigt fin...
2012-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser