Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besöket

Lätt bedagad och med en doft av
svunna tider i form av dammiga
antimakasser och virkade dukar...
av möbelpolish som kärleksfullt
polerats av samvetsgranna händer...

På matsalsbordet ligger ett pussel,
mer än halvfärdigt...
Ett bord som får en att tänka på
familjemiddagar med kalvstek och gele...
Här står tiden stilla.

Människorna i den här våningen
har tid att sitta och filosofera
över tingens ordning...
fundera över tider som flytt...
och dagar som ska komma...

Vill så gärna stanna här en stund...
men måste till banken, köpa skor,
göra veckans matinköp, posta brev,
får inte glömma frimärken, SMSa min
kompis och fundera ut något gott
att äta på fredagkväll...

så det får bli en annan gång...
som jag stannar..




Fri vers av Stardust VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-18 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP