Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inklart


Insikt. Det låter så fint. Men gör bara ont.
Det finns ingen bedövning. Mer en slags sorgätande. Inuti.
Hoppet försöker. Det gör det. Men ibland.
Blir tröttheten så stor. Det är de många dagarna utan.
Som tynger. Järnskor och silverarmar lika.




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 266 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-19 09:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Insikt. Visst låter det fint och visst kan det även vara en god förutsättning för helande, men att man vet Varför det gör ont lindrar dessvärre inte alltid smärtan. Ibland så finns det heller inte så mycket att bedöva sig med, utan istället så får man försöka att förlita sig på det lilla hopp man har och uthärda tröttheten som tränger sig på fastän den är så stor och stark att man nästan bågnar. Järnskor. Silverarmar. Tyngden som kommer av den inre bristen och alla dessa dagar som passerar utan något att hänga upp dem på och utan något egentligt innehåll. Just i såna situationer är det väl som man längtar så mycket att man nästan resignerar och förgäves söker efter någon slags klarhet. Men trots allt så finns det ju perioder i livet då det bara gäller att övervintra. I sin avskalade koncentration så beskriver dikten på ett bra sätt tillståndet, och upplevelsen av ödslighet är tydlig.
2012-10-20

  Casbah* VIP
den har något konkret över sig, som en dom, en slutsats, ja insikt med poetisk stämpel. jag kan se den som ett intro innan det riktiga berättelsen börjar.
2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP