Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Matilda 5 år...


Allt-jag-måste-hinna-göra-innan-jag-somnar

 

 

En vanlig kväll

 

=

 

Allt-jag-måste-hinna-göra-innan-jag-somnar

 

 

 

Egenhändigt framplockad kvällsmat.

 

Halva glaset med Chokladpulver,

lite på bordet och någon sked slant

på golvet.

 

Pippi Långstrumps prickiga nattlinnet,

torkar munnen på ärmen,

och ögonen glittrar.

 

Pålägg med smörgås,

smakar på smörkniven,

gott.

 

Tar en rejäl klick till,

smörjer de redan

pratglada läpparna igen.

 

- - - -

 

Klättrar ner för sin stol

och beger sig till

”familjens Björks dagis hörna för dockor”

(beläget under trappen i hallen)

 

Alla ska nattas;

 

Isabelle, Osvald, Ing-britt, Trollungen,

Skrållan, Nallen, Spiderman i sin fina Hello Kitty pyjamas

och lilla igelkotten.

 

Sagor.

 

Lampor tändas.

 

Tänder borstas.

 

Pussar och nattkramar.

 

 

- - - - - -

 

Så börjar nattvandringen på övervåningen:

 

Ner för trappan.

 

Upp för trappan.

 

Hittar inte allt det som ska vara på plats innan

 

ögonen kan slå sig till ro...

 

Så blir det helt tyst.

 

- - - - -

 

Smyger upp för trappen,

 

kikar in på den lilla.

 

I sin säng sover alla -

 

utom

 

Matilda.

 

 

 

Hon ligger i våran säng

 

med fötterna på kudden och den vita urväxta pälsmössan

 

på trekvart.

 

- - - - -

 

Söta lilla trollunge

 

- -

 

Tack för idag,

 

Sov Gott.

 

 

Mamma

 




Fri vers (Fri form) av Osvalds_Dotter VIP
Läst 572 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-10-23 11:32



Bookmark and Share


  Engel
Just så. :))
2012-10-27

  Ninananonia VIP
:) hihi känner igen... kram
2012-10-25

  Älskade barn
Underbar Tilla. Fint du skriver om henne <3
2012-10-25

  Johan Bergstjärna VIP
Tack för att du delar med dej av eran mysiga kväll, en dikt att bli glad utav
2012-10-23

  Lars Hedlin
En vacker dikt att ta till sig! :)
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP