Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvinnor är inte alls så svåra att begripa sig på som karlarna tror...


Panelhönans betraktelse

Vi som klätt upp oss
och gått förväntansfulla
till fester och på dans
med pirr i magen

Vi som spanat ivrigt
kommer Han ikväll
ska allt bli annorlunda
ska livet börja nu

Alla vi som väntat
stått vid dansgolvet
överblivna och ratade
till och med av äcklen

Vi som suttit eller stått
och låtsats oberörda
med stelnade leenden
och alltför gälla skratt

Vi som flytt till slut
in på damtoaletten
med rinnande mascara
och drömmarna i kras

Vi bär med oss ärren
trots att tiden gått
plötsligt står vi där igen
lika ratade som då

Musiken spelar upp
men kar´n kommer inte
eller nobbar fast vi ber
då suddas tiden ut

Alla andra dansar nu
även hon den fula
är hon snyggare än jag
vad gör jag för fel?

Vi drömmer än i smyg
om kavaljerer i kö
att Han ska få kämpa
för att vinna vår gunst

Att bli sedda som kvinnor
och känna pulsen slå
att dansa ut med Honom
och slippa att se på

Ge oss komplimanger
bjud upp oss till dans
säg att vi är vackrast
och mena varje ord

Det gjorde Casanova
och alla kvinnor föll
men våra karlar glömmer
och dansgolvet står tomt




Fri vers av desperado
Läst 513 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-13 10:26



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Nej kvinnor är inte så svåra...ack om blott Casanovorna kunde begripa..älskar den här!!!!
2008-08-11

  frozen_yoghurt
Otroligt bra text, denna! Så sanna ord, som nog alla kan känna igen sig i någon gång i livet! Tack!
2006-02-21

    NoMi F
Vad träffande skrivet om hur
det ser ut i dag och har gjort
så länge jag minns
Panelhöna-stackars
Så sannt så bra skrivet
2006-02-19

    Louvisa
Suveränt bra skrivet! Naket.
Du knyter ihop det snyggt med Cassanova på slutet.
En dikt för poetry slam?
Om fler karlar begrep lite mer och såg lite fler, vad mycket roligare världen och utelivet skulle bli ;)
2006-02-15

  Ord
Jaa tragikomiskt när man tänker på det...
att Mannen satts att vara aktiv och väljande..

i dans...

Då Kvinnan allt som oftast är så mycket starkare verbalt, i mod att visa känslor och att dansa.....

Bitter smak i munnen när jag läser:

"Ge oss komplimanger
bjud upp oss till dans
säg att vi är vackrast
och mena varje ord

Det gjorde casanova
och alla kvinnor föll
men våra karlar glömmer
och dansgolvet står tomt"

Det är ju så lätt att både visa och mena...
ändå är såå många alltför rädda och osäkra att göra det...

Stark beskrivning !

Tack !

/ Crister
2006-02-13
  > Nästa text
< Föregående

desperado
desperado