Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto. undrar, har vintern kommit för att stanna?


OLIKA VÄDER



söndags kväll månen är stor och rund
lyser in genom mitt fönster lyser upp
golvet i mitt vardagsrum



ser på månen innan jag drar ner min
persienn för att lägga mig att sova



måndag morgon när jag drar upp
persiennen möts jag vitt bara vitt
snön vräker ner det är ett par grader
kallt



häggen som nyss fält sina blad är nu
täckta av snö fåglarna ser att trivas
där bland snötäckta grenar hittar nog
säkert något att äta



bilarna tar sig sakta fram på vägen
några väl rengjorda från snö men
dom flesta har bara en tittglugg och
tror dom kan se bra att köra ändå



dom enda som gläds över snön
är dom höstlovslediga barn som
springer runt och gör gångar i den
första vita snön



plogen kommer och karar bort snön
vid grannhuset sen åker den sin väg
jag har hämtat snöspaden på vinden
den behövs när jag ska ta mig fram till
bilen på eftermiddagen



nu ska jag strax ge mig ut i snön
försöka ta mig till hundarna så dom
får sin mat och får komma ut i snön
och springa av sig




anits 29 oktober 2012




Fri vers av anits VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-29 11:03



Bookmark and Share


  ULJO
Snö i all ära men det är för tidigt
2012-11-01

  Lars Hedlin
Tycker om vädrets skiftningar i lagom nivå..
2012-11-01

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-10-31

  Ljusletaren
Du bad snön blåsa i väg till mig och tack för det :-)
Snöat säkert 1 dm och nu regnar det och är ishalka vid kusterna.
/kram
2012-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vädret skiftar verkligen...fint skrivet...
2012-10-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar verkligen snö.
2012-10-29

  aol
bra skriftat här i ystad ingen snö luktar höst än,
2012-10-29

    ej medlem längre
så fin text! bra...
2012-10-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP