Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hittade en inspelning som jag gjort för länge sedan av den här dikten. Tänkte det kunde vara kul att lägga den här.


Gator av guld - igen

Jag gick för att höra predikan och bön
och det sas att dom trogna en gång skall få lön
och om jag gick med bland dom troende
så skulle det strax bli klart med mitt boende
fast inte just här uppå denna orten
utan ovan där bakom pärleporten
På gator av guld ska jag sjungande vandra
och mingla med Gud och Jesus och andra

men tänk om jag kanske får kramp i min tunga
av att bara jubla och spela och sjunga
när jag vet att så många saknar bröd
och lever på jorden i fattigdom och nöd
och jag tänker försöka när ingen ser på
att försiktigt ta loss en bit guld eller två
dom vill jag gärna försöka att flytta
till någon av jordens halta och lytta

I rännstenen finns det nog säkert ett galler
där man kan titta ner och se hur dom faller
Då regnar det guld över fattiga länder.
Men tänk om det kommer i orätta händer
Och tänk om det trillar i huvet på nån
så hårt att dom till och med faller ifrån
Och tänk om någon står där och blänger
och anger mig för att jag guldklimpar slänger

det kanske kan leda till att jag blir haffad
och med helvetets plåga så hårt blir straffad
jag tror min själ att himlen får vara
om man råkar i denna fara
ja jag kan ju få riktigt kraftigt på nöten
så jag ska nog inte gå på fler möten
jag får ta det lugnt med väckelse
det kan ta en ände med förskräckelse




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-29 11:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:o)
2012-11-01

  walborg
Jag bara ler åt denna roliga logik i versform så elegant
2012-10-29

  lodjuret/seglare VIP
Förnuft och logik i rim och kubik
tänka sig att läsa av en slik
sådan där mer tänkande individ
som vill rata att gå i troendets svid
istället tänka sig för per rubrik
2012-10-29
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP