Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför Gud? *

 

 

Varför testar Gud oss

med livet,

när paradiset

är så vackert 

så skönt som det är?

 

Vad ska vi göra här

när det är bättre

någon annanstans.

Varför tas vi 

från ett ställe

till ett annat.

 

Vi hade det ju

mycket bättre där

än här.

Där fanns inga krig

ingen död. 

Ingen avund

eller hat.

 

Bara kärlek

rådde det där.

Så varför vara här

där ingen bryr sig

om sina medmänniskor.

 

Varför testas vi här

när vi kunde njuta

och leva där.

Varför Gud?

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-02 20:51



Bookmark and Share


  Ljusletaren
För att vi ska lära oss att bli lika fullkomliga som Gud ;.)
Övning ger färdighet/kram
2012-11-03

  ResenärGenomLivet VIP
Hade inte syndafallet varit så hade vi fortfarande varit där...människan valde själv...
2012-11-03

    ej medlem längre
Läs början av Mosebon om paradiset å vi skall nog härdas lite! Å göra oss värdiga...
2012-11-02

    ej medlem längre
Fria Viljan.
2012-11-02
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP