Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter i välfärden


Vinter i välfärden
fostervattnet sjunger
sin egen sång

Acceptera det enkla
och
döden kommer som
en överraskning

Den vanliga mäniskan
bekräftar tiden

De har fallit som
löv
runt mungipans rytmiska
sång
i natten den sena

Alla dom som blivit bestulna
på sitt obefintliga självförtroende
som alltid måste söka sig
till skuggan och
leva sina liv i mörker

Allt svartnar i tiden,
tiden svartnar
i allt

Människor av tomhet
fyller
spårvagnen till
bristningsgränsen

Man måste ta till vara
var enda fördel i nackdelen
den som har skall varda givet




Fri vers (Fri form) av Karl Marx
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-03 02:39



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Helt i linje med originalet........
2013-01-23

  Larz Gustafsson VIP
Men i ett annat sammahnag heter det att de sista ska bli först.
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Karl Marx
Karl Marx