Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Fågel liv

 

dagarna blir långa

när jag inte orkar göra det

jag är van vid

 

idag känns det lite bättre

så jag har passat på att

sitta vid köksbordet

rensat upp bland gamla papper

och sen strimla dom

 

samtidigt lyssnar jag

på en ljudbok

dom är guld värda

när jag varken orkar

läsa eller skriva

 

jag har en hel del

sen jag väntade på

ögonoperation

och ljudböckerna

som fanns på biblioteket

räckte inte till

 

ser fåglarna hur dom äter

från fågelbordet

och av det som finns i häggen

det är underbart att se dessa

små ta för sig och hävda sig

när skatan försöker komma

fram till maten

 

den har inte chans när talgoxen

sitter där blåmesen är inte lika tuff

den flyttar sig när skatan blir för

närgången om skatan hinner få

någon mat innan talgoxen är där

och kör iväg den

 

det är en strid mellan dessa fåglar

som får mig att tänka på

david och goliat

 

fågel livet är spännande

och intressant att sitta

iaktta och följa allt som

händer därute utanför

mitt fönster

 

 

anits 6 november 2012




Fri vers av anits VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-06 23:41



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fåglarna - som har så invecklade turer för hur de lever är oerhört spännande....
kärleksfullt skildrat!
2012-11-10

  ULJO
Underbart om fåglar som så härliga oc fångar verkligen mitt intresse. Fin bild dessutom
2012-11-09

  Anya VIP
Joo fåglar är underhållande. Fin bild till.
2012-11-08

  Eva Helene VIP
Fint att få ta del av i ord och bild!
2012-11-07

    Birgersdotter VIP
Fin fönsterpoesi
2012-11-07

  Lars Hedlin
TAck vännen! kram
2012-11-07

  Ljusletaren
Mycket bra foto!
Tänk vad vi kan få om vi lär oss att emot allt fina som vi bjuds på var dag/kram
2012-11-07

  Bibbi VIP
Tack att jag får ta del!
2012-11-07

    ej medlem längre
underbar text! och, så fint fotografi..
2012-11-07

  poetryGirl
jag har nyss satt upp fågelbord och skator rev det ner...så brukar det vara. Mina sex zebrafinkar gillar att titta på! fint foto.
2012-11-07

  ResenärGenomLivet VIP
Dom är så fina att titta på, fåglarna...fint beskrivet...
2012-11-07

  Tarantaran
Fint beskrivet!
Lugnande och läkande
för själen och kroppen
att få titta på fåglar..
Tack för att du skrev
om det du såg :)
2012-11-07

    maija tuori

Härligt ..det är så himla mycket att få uppleva i naturen ...bara man har ögonen öppna ..kraaaam ..god natt
2012-11-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP