Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som jag gjort om,, blandat två texter. Första delen ligger bland läs gärna: Strålande underbara morgon. Texten handlar om Tonårsperioden från mitt synsätt som mamma.


Strålande Underbara Tonåring (del 2)

 

 

 

… Tonåringen lyser starkare än solen,

när hon i mitten av september

tar på sig tunna sandaler och kortbyxor.

Känner det är kallt,

tar på en stor mössa...

och tar bestämda steg till skolan.



Vilken syn, så härligt.

En egen person som lyser upp

där sommaren börjar nå sitt slut.

underbara vackra barn- Du är en SOL

under årets alla dagar.



Hoppas ändå att du förstod,

att vi gått in i en kallare period.



Ett par strumpor är inte fel...





…....................



Några månader senare



…........................





Sommaren gör entré,

och mössan

den stora,

hänger på huvudet som en trofé,

lite på sniskan,

ja lite på sne.



Då min dotter,

kom du på

en idé!



När solen lyser som starkast i det blå,

kanske en strumpa eller två?



Mössa på huvud,

ja,

och strumpor

på fot.



Vandrar du min älskade unge,

och egen person..

tar stegen

mot din

tonårs

revolution.



Genom:



Aktion

Hormon

Tilltron

Misstron

Stark ambition

Argumentation

Regression

Diskussion

Kärlekens passion......



….. kommer jag

stötta Dig,

på vägen där du går.

Bär dig om det behövs,

när vägen känns svår.



Hos mig finns alltid en

öppen famn,

din inre hamn,

inristat

av kärlek i mitt

Hjärta.



Ut och segla min dotter



. . . Mamma . . .




Fri vers (Fri form) av Osvalds_Dotter VIP
Läst 553 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-07 20:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat och insikter finns i denna text....
2012-11-09

  Ljusletaren
Ler igenkännande när jag läser dina vackra ord om din dotter.
En finare kärleksförklaring till sin dotter får man leta efter ;.)
/kram
2012-11-08

  mare VIP
Tack för en mycket bra text !
2012-11-08

    Birgersdotter VIP
Underbar kärleksfull text
2012-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP