Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintertider

så kom vintern
så kom mörkret
omslöt varje mikroorganism
frusna människor, som rödfläckiga dalmatiner
är redan i novemberkrispigheten
på jakt.

juni, juli, augusti
vibrationerna av hetta
har blivit stulna.
han betraktar dem på håll
de är som myror, fast utan samarbete.
istället var och en som sin egen diskant.

året når sin pik
när jakten är avslutad
bytet ska flås, av med
frasande presentpapper
och svåröppnade snören.
glittriga ögon.
julafton.

efteråt.
fyra månader till
utan höjdpunkt
vita mattor
fasansfull kyla
mörker mörker mörker.






Fri vers (Fri form) av suspicious_minds
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-07 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

suspicious_minds