Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att bli tagen på allvar


Tänk om

 

det är inte alltid lätt

när man är sjuk

att stå på sig

för att få rätt hjälp

 

jag vet inte

men för mig så känns det

om jag fått den hjälp

jag bad om förra veckan

kanske jag hade varit frisk nu

 

inte behövt ringa idag igen

när febern var tillbaka i morse

tidigt ringde jag

blev uppringd vid lunchtid

då fanns inga akuttider kvar

 

det måste jag ha känt på mig

för jag samlade ett urinprov

förstod att jag fått urinvägsinfektion

jag fick ta det med mig

åka till vårdcentralen

lämna det för analys

sitta och vänta på svaret

och ett recept på antibiotika

 

så var allt väl

jag satt där väntade och väntade

en halvtimme gick

jag fortsatte att vänta

trött var jag och ont hade jag

till slut kom en sköterska

sa att ingen än hade skrivet

ut receptet det såg ut att dröja

 

så jag fick åka hem

komma tillbaka senare

det hade jag kunnat få

veta direkt

 

jag åkte hem

la mig för att vila

många tankar fanns det

inom mig

 

tänkte på förra veckan

när jag var så dålig

fick ingen hjälp

mer att det snart skulle gå över

 

i mina tankar har jag tänkt

om jag då fått antibiotika

så kanske jag varit frisk nu

 

nu vet jag om tio dagar

om jag mår bra igen

det är jobbigt när det blir

så här tycker jag har så nog

med allt annat som drabbat mig

 

 

anits 7 november 2012

 




Fri vers av anits VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-11-07 22:50



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Varma tankar till dig som drabbats av den snåla vården
2012-11-10

  ULJO
Jag tänker på dig
2012-11-09

  arja savela
Jobbigt att inte bli trott och dessa vänta, vänta uppmaningar. Inte lätt att vänta när man har ont
2012-11-09

  Lars Hedlin
Sänder en värmande tanke! KRAM
2012-11-09

  Bibbi VIP
Upprörande behandling Du fått.
2012-11-09

  ResenärGenomLivet VIP
Jobbigt att inte bli tagen på allvar...tänker på dej och hoppas att du snart blir frisk...
2012-11-08

  Sofhia Wirström
krya på dig kram från mig
ja tänk om man kan få rätt hjälp
på en gång
vad mycket besvär

2012-11-08

    ej medlem längre
ha det så bra, du kan!!
2012-11-08

  Anya VIP
Sänder en krya på dig kram till diktarjaget.
2012-11-08

  Ljusletaren
Bra ändå att du till slut fick din hjälp!
Vi är edast en liten bricka i det stora samhällets spel ... tyvärr.
Krya på dig/kram
2012-11-08

    ej medlem längre
Allt gott till dig!
2012-11-08

  M M Mannheim VIP
Det var en bra dikt, en bra text som belyser ett av dagens stora problem med dagens sjukvård. Du kan verkligen på ett bra sätt använda poesin som ett medel att förklara mångas verklighet.
2012-11-07

    Birgersdotter VIP
Jobbigt..krya på dig kram
2012-11-07

    Ken Cassel
Lider med dig, Stina

Förstår att det känns tungt

Kramar

Ken
2012-11-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP