Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salong


Jag påbörjar min resa genom tunnlarna inte blind men oseende. Jag är inte ensam. Bara hungrande efter det återkommande dunket av ljus. Det har ingen mening. Varken upp eller ner. Allting är ändå bara en transportsträcka till något som liknar himmelsblått.

Framme följer jag strömmen. För ett kort ögonblick frestas jag av stolarna. Men tankarna drar mig förbi och kanske ville du säga åt rätt håll. Här lutar glas och blåser vind och min entrébiljett öppnar en godisaffär av tankar och myllrande bokstäver. 




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 184 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-11 20:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Sådana ord går att packa i en ryggsäck, ändå får de knappt plats i en okänds ordförråd. I en nybörjares källare och vindsförråd sammantagna. Eliptiskt.
2012-11-12

  Ninananonia VIP
Håller med Minkki
2012-11-11

  Minkki VIP
Är det inte dags att ge ut en bok redan? "Är texten läsvärd?" Dina texter - alltid!
2012-11-11

  per-olof.dk
- forestiller mig at inspirationen er ganske konkret - men under en forvandling, så læseren i og for sig ikke distraheres af det konkrete udgangspunkt - hvad det så end er - bogforum eller andet...
2012-11-11

  Ulf D VIP
Blind men inte oseende, som det tar tid för att alla synintrycken skall falla på plats, för vad är det som händer runt omkring oss. Det är oftast inte lätta att veta, att bli upplysta är något vi alla vill bli, tror jag i alla fall. Men intressanta kommer sedan, "det har ingen mening", kanske det att vi ger det mening det kanske blir som ett citat ur Rosens namn," det fanns inget samband och jag upptäckte det av en slump". Då faller det sig naturligt att veta varken upp eller ner när det är så. Inledning ger många bilder trots ordvalet blind och oseende.

Samma med andra stycket, som att få känna stolarnas dragningskraft en för tidig morgon, bara jag får sitta ner så, men vardagens virrvarr fortsätter i de stigar andra har trampat upp, men det finns hopp på vägen. Att finna rätt entré och öppna en ny dörr.
2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP