Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2005


Ett annat språk

Svek,
jag sviker mig själv.
Att tolka en känsla,
så enkelt.
Att tolka en tanke,
så enkelt.
Varför sviker mitt sinne mig?
Varför är jag oförmögen att tolka mina egna känslor?
De är mina,
skapade av mig.
Att inte kunna kontrollera sin egen
skapelse.
Att inte kunna förstå sitt eget
språk.
Att inte kunna tolka sina egna
känslor.
Det ultimata
sveket.

Min själ talar ett språk jag
inte förstår.
Utesluten ur min egen värld.
Förvirrad och vilsen bland
förklädda känslor,
maskerade tankar,
förvillande,
illasinnade,
vilseledande känslor.
Att inte kunna förstå!
Att inte kunna översätta och få svar.

Kärlek eller sorg?
Lugn eller maktlöshet?
Vem ska förklara för mig
och vad händer om jag fortsätter
utan att förstå?




Fri vers (Fri form) av Stormhatten
Läst 430 gånger
Publicerad 2012-11-14 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stormhatten
Stormhatten

Mina favoriter
Skuldkänsla