Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-Samma planet-

Vad håller vi på med?
Helt allvarligt,
när/om vi ut ur dimman kunde gå,
då skulle vi äntligen förstå
att slår jag dig,
så slår jag även mig.

Vi är dem och dem är vi
och alla är vi länkade till varandra
Så varför krigar vi?
Ja, en massa vilsna själar i blindo vandra.

Styrda som råttor i bur
springer vi,
fast vi redan vet och undrar hur

...det kommer sig att
världen ser ut som den gör.
Här härjar olycka, hat
och det massa liv omkring oss dör.

Är det så här vi vill ha det, svara!
När vi som sagt,
någon annanstans kunde vara.

Om ändå fler av oss kunde förstå
att det är oss själva vi behöver börja lyssna på

Vi ju ändå på samma planet bor
ja bland flera biljoner galaxer
så borde väl inte bördan vara så stor...

...så att hat och krig står över kärleken.
men så är det tyvärr,
och om vi inte med våra egna kan vara vän
då undrar jag hur det kommer att gå sen?


Men jag hoppas och tror på det bästa,
för att nog finns det kärlek
så att det räcker till de flesta.

Förändringarnas tid är här
och helheten väntar oss en bit bort, där!








Bunden vers (Rim) av Mirrie
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-16 10:05



Bookmark and Share


  Mirrie
Naivt eller inte.....nu har jag ju för det första inte skrivit att människan skulle vara "god"?!.....så vad har du fått det ifrån? Ja, ja men en sak vet jag i alla fall, och det är att det finns något gott i alla människor och sedan får du tycka vad du vill.
2012-11-17

  Larz Gustafsson VIP
Grymt cool bild!
2012-11-17

  Larz Gustafsson VIP
Det är naivt att tro att människan är god.
2012-11-17

    Ken Cassel
Gillar dina tankegångar, Mirrie
Känner igen mig själv lite i den här texten :))

Kramar..
2012-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Mirrie
Mirrie