Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fruktansvärd rättsskandal hände min vän


En vän har en vän

En vän har en vän
och den vännen är jag
Han slåss mot gamla synder
han inte har gjort

Han anklagades
av sin egen dotter
den värsta anklagan
en far kan få

Drevet gick
media domstol kvinnojour
många inblandade
och han blev inte betrodd

Hamnade bakom lås och bom

Hans dotter
har ljugit
han gav aldrig upp
Efter år av sorg och smärta
fick han upprättelse

Hans dotter hade ljugit
nästa dom fick han rätt
kom ut som en fri människa
ofrivilligt inlåst i över två år

Var det över nu
nej
hans dotter hade ljugit
och inte ändrat sig

Modern systern
var invaggad i en falskhet
som ej går att förstå
Kontakten bryts totalt

Fadern
stackarn
sörjer varje dag varje timme
Han har förlorat sin dotter
för en lögn

Förlorat i tjugo år

Nu kommer sanningen ifatt
Hans dotter har ljugit
och hon klarar inte mer

Från att ha varit
en söt snäll dotter
är hon nu ett nervvrak
som inte orkar leva
med de lögner hon
utdelat

Ska hon klara av att
erkänna
efter så många år av lögner
till sin mor och syster
som tror på henne

Fadern har förlåtit
men ska modern göra det
Är hon så klok

De vill inte veta
att de levt i
en annan människas
livslögn

Ska vuxna dottern
klara av att komma ut ut lögnen

Vi får väl se
Hoppet är det sista som lämnar oss





Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-16 20:01



Bookmark and Share


    Smurfelina
Håller tummarna att hon finner modet till att tala om sanningen och kan han förlåta så borde dom också kunna det.
Sanningen kan vara svår att säga men mycket lättare att bära än lögnens otroliga tyngd.
2012-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP