Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förkastningar

jag står emellan två
förkastningar
som pressar mot

//varandra//

det enda ordet jag inte har i
mitt förråd av mänskliga ord
är jag
utan rätt att tala

utan rätt att utveckla tankar

inte levande kommer jag
att tala

har du tänkt på hur människor
förändras när man visar dem respekt
och inte alls anklagar dem
låter dem tala¨
och berätta sitt liv
utan att lyssnaren, som är Du
snörper det minsta på munnen

det är så evinnerligt svårt

att vara människa




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-16 22:40



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
sant - den spontana berättelsen, som inte blir ifrågasatt: då kan varje människa växa och bli en rikedom för alla andra. Och den som möts med ständig misstro förtvinar, förstelnas.
2012-11-18

  Federico Romano
Jag är inne helt på din linje där, mycket bra, tar man bort ordet tar man bort mycket..
2012-11-17

  Catharina Edin VIP
det är jävligt svårt -

2012-11-17

  Nanna X
ja livet bland kontinentalplattor är inte lätt. snyggt drag med // //
2012-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP